Kaj v ameriškem poročilu o človekovih pravicah piše o Sloveniji? 13. August 2025 (00:00)
Ameriški State Department je v torek objavil poročilo o človekovih pravicah po svetu, ki pa je letos močno okleščeno, tudi v delu, namenjenem Sloveniji. Čeprav je bilo večinoma napisano še v času prejšnje vlade, je odtis novih oblasti razviden iz kritik na račun Brazilije in Južne Afrike, pa tudi Francije, Nemčije in Združenega kraljestva.preberite več »
(Mladina)
»To je šele začetek« / Oklepna vozila že na ulicah Washingtona 13. August 2025 (00:00)
Dan po tem, ko je predsednik ZDA Donald Trump v ameriško prestolnico napotil nacionalno gardo in zvezno policijo, so se njeni pripadniki v torek zvečer že pojavili na ulicah Washingtona. V središču mesta in turističnih območjih okoli ameriške prestolnice je že bilo opaziti oklepna vozila, poroča britanski BBC.preberite več »
(Mladina)
»Ukrajinski narod mora imeti svobodo, da sam odloča o svoji prihodnosti« 12. August 2025 (00:00)
Ukrajina mora imeti svobodo, da sama odloča o svoji usodi, so danes v skupni izjavi poudarili voditelji držav EU. Pred napovedanim srečanjem predsednikov ZDA in Rusije na Aljaski so opozorili, da lahko resnična mirovna pogajanja stečejo šele po prekinitvi ognja ali zmanjšanju sovražnosti.preberite več »
(Mladina)
Tina Gaber / »Pravijo, da sem podobna konjičkom, malo pa sem tudi osliček« 12. August 2025 (00:00)
»Pravijo, da sem podobna konjičkom, kot da bi me s tem lahko užalili. Jaz pa le prikimam – in dodam, da sem malo tudi osliček. Ker vztrajam tudi takrat, ko je najtežje, in ostajam ljubeča celo do tistih, ki mahajo z bičem.« — Tina Gaber, partnerka predsednika vlade, na Instagramu ob posnetku, na katerem je v objem stisnila osličkapreberite več »
(Mladina)
Kje bodo snemali tretji del Gajinega sveta? 12. August 2025 (00:00)
Minuli konec tedna je padla prva klapa nadaljevanja mladinske uspešnice Gajin svet v režiji Petra Bratuše. Drugo nadaljevanje romantične komedije bodo v 27 dnevih posneli v Ljubljani, na Dolenjskem in Gorenjskem, piše na spletni strani SFC. Prva dva filma sta se uvrstila med deset najbolj gledanih slovenskih filmov po letu 1991.preberite več »
(Mladina)
»Nisem Putinova lutka« 12. August 2025 (00:00)
Madžarski premier Viktor Orban je v pojasnilu, zakaj se ni pridružil današnji skupni izjavi voditeljev držav EU o Ukrajini pred sestankom predsednikov ZDA in Rusije, dejal, da noče postavljati pogojev za srečanje, na katero ni bil povabljen. Ob tem je EU pozval, naj skliče lasten vrh z Moskvo, poroča madžarska tiskovna agencija MTI.preberite več »
(Mladina)
Povprečna bruto plača zdravnikov se je v letu in pol zvišala s 4834 na 5487 evrov 12. August 2025 (00:00)
Število zaposlenih zdravnikov in zobozdravnikov v javnih zdravstvenih zavodih se je od oktobra 2023 v letu in pol povečalo za 296, aprila jih je bilo po podatkih ministrstva za javno upravo 7547. Najbolj se je zvišalo število zdravnikov splošne in družinske medicine. Povprečna bruto plača zdravnikov se je v tem obdobju zvišala s 4834 na 5487 evrov.preberite več »
(Mladina)
Po raciji na antifašističnem taboru tožilstvo v Gradcu preiskuje sum zlorabe položaja 12. August 2025 (00:00)
Avstrijsko državno tožilstvo v Gradcu je po kazenski ovadbi, ki jo je zaradi policijske racije na antifašističnem taboru na avstrijskem Koroškem konec julija vložil odvetnik Rudi Vouk, sprožilo preiskavo zaradi suma zlorabe položaja, danes poroča avstrijska tiskovna agencija APA.preberite več »
(Mladina)
Zelenski / »Vidimo, da se ruska vojska ne pripravlja na konec vojne« 12. August 2025 (00:00)
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes opozoril, da se Rusija pripravlja na nove ofenzive v Ukrajini. "Vidimo, da se ruska vojska ne pripravlja na konec vojne. Nasprotno, ukvarja se s premiki, ki kažejo na priprave na nove operacije," je zapisal na družbenem omrežju X.preberite več »
(Mladina)