Novice (hrvaščina) - 24sata

Tomašević ne odustaje nakon odluke Ustavnog suda: 'Javnost mora dobiti jasne odgovore' Tomašević ne odustaje nakon odluke Ustavnog suda: 'Javnost mora dobiti jasne odgovore'
01. April 2026 (17:53)
Grad Zagreb očekivao je pravičan postupak u kojem će sudjelovati svi suci Ustavnog suda i donijeti obrazloženu odluku, umjesto toga sud je bez odlučivanja o sadržaju zahtjeva Grada Zagreba odbacio zahtjev i to u tročlanom vijeću sudaca bez rasprave, navodi Tomašević (24sata)
FOTO Oglasili se Milanović i Vlada nakon sjednice Vijeća, evo o čemu su raspravljali FOTO Oglasili se Milanović i Vlada nakon sjednice Vijeća, evo o čemu su raspravljali
01. April 2026 (17:36)
Na sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost raspravljalo se o aktualnim sigurnosnim pitanjima – o posljedicama rata na Bliskom istoku, utjecaju na cijene energenata te o drugim pitanjima od značaja za nacionalnu sigurnost. (24sata)
Bura stvara probleme: Evo koje su trajektne linije u prekidu Bura stvara probleme: Evo koje su trajektne linije u prekidu
01. April 2026 (17:31)
U Jadroliniji prate vremenske okolnosti na moru pa će sukladno tome odlučiti o mogućoj plovidbi trajekta i katamarana koji povezuju obalu sa srednjedalmatinskim otocima, poručila je Ivulić (24sata)
Pogledajte kako se Hrvat bori s burom na moru! Upalili se novi alarmi, evo što nas čeka sutra Pogledajte kako se Hrvat bori s burom na moru! Upalili se novi alarmi, evo što nas čeka sutra
01. April 2026 (17:20)
Što se ostatka Hrvatske tiče, HAK je izvijestio da u priobalju puše bura, a podno Velebita s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su pojedine trajektne, katamaranske i brodske linije (24sata)
Trump: 'Brzo ćemo van iz Irana, ali mogli bi se ciljano vratiti...' Trump: 'Brzo ćemo van iz Irana, ali mogli bi se ciljano vratiti...'
01. April 2026 (16:45)
Što se tiče obogaćenog uranija koji Iran i dalje posjeduje, Trump je rekao: 'To je toliko duboko ispod zemlje (da) me za to nije briga. Uvijek ćemo to nadzirati satelitima' (24sata)
Evo kada bi Europa mogla ostati bez dizela i mlaznog goriva! Evo kada bi Europa mogla ostati bez dizela i mlaznog goriva!
01. April 2026 (16:33)
Birol je pak upozorio i da je od početka rata oštećeno oko 40 ključnih energetskih objekata na Bliskom istoku i da će trebati vremena da ih se ponovno stavi u funkciju (24sata)
Hoće li krajnje desna stranka odlučiti izbore u Mađarskoj? Hoće li krajnje desna stranka odlučiti izbore u Mađarskoj?
01. April 2026 (16:26)
No politički analitičari sugeriraju da bi Naša domovina mogla iz oporbe podržati manjinsku vladu Fidesza pokaže li se da je to potrebno da Orban ostane na vlasti (24sata)
Grad Split isplaćuje uskrsnice nezaposlenim braniteljima Grad Split isplaćuje uskrsnice nezaposlenim braniteljima
01. April 2026 (16:21)
Tom mjerom Grad Split nastavlja pružati potporu najranjivijim skupinama građana radi ublažavanja troškova i osiguravanja dostojanstvenog obilježavanja uskrsnih blagdana, navodi se u priopćenju (24sata)
Ustavni sud odbacio je tužbu Zagreba za doček rukometaša Ustavni sud odbacio je tužbu Zagreba za doček rukometaša
01. April 2026 (16:10)
Grad Zagreb odbio je početkom veljače dati dozvolu za doček brončanih rukometaša s Europskog prvenstva na Trgu bana Jelačića zbog najavljenog nastupa pjevača Marka Perkovića Thompsona, (24sata)
Izbola je Vedrana devet puta, tvrdi da nije kriva: 'Halo, napao me, probola sam ga nožem' Izbola je Vedrana devet puta, tvrdi da nije kriva: 'Halo, napao me, probola sam ga nožem'
01. April 2026 (16:00)
Sonji Hranjec (36) sude zbog ubojstva Vedrana Gračana (43) u prostorijama Autonomnog kulturnog centra Medika u Pierottijevoj 11 u Zagrebu krajem srpnja prošle godine (24sata)