Novice (slovenščina) - Siol

Turkinje že do zgodovinskega uspeha na SP. Jim bo uspelo priti v finale? Turkinje že do zgodovinskega uspeha na SP. Jim bo uspelo priti v finale?
06. September 2025 (08:29)
Na svetovnem odbojkarskem prvenstvu na Tajskem so v igri za kolajne le še štiri reprezentance. Kot prve se bodo za finale pomerile Japonke, ki so se naslova svetovnih prvakinj veselile trikrat, a zadnjič daljnega leta 1974, in evropske prvakinje Turkinje, ki so z uvrstitvijo v polfinale dosegle največji uspeh na SP. V drugem polfinalu pa se bodo olimpijske prvakinje in bronaste z zadnjega mundiala Italijanke pomerile z Brazilkami, ki so na zadnjem svetovnem prvenstvu po porazu s Srbijo osvojile srebro. Italijanke so bile do zdaj enkrat svetovne prvakinje (2002), Brazilke še nikoli – izgubile so vse štiri finalne tekme. (Siol)
Na EuroBasketu ni več prostora za napake Na EuroBasketu ni več prostora za napake
06. September 2025 (08:24)
Na evropskem košarkarskem prvenstvu se v Rigi 16 najboljših ekip podaja v lov na četrtfinale. V soboto so na sporedu prvi štirje dvoboji osmine finala in obetajo se zelo zanimivi dvoboji. Na delu bodo tudi Srbi, eni glavnih favoritov za končno zmago. (Siol)
V Kopru se obeta praznik, zanj bodo poskrbele Janja, Rosa, Lučka in Lucija #video V Kopru se obeta praznik, zanj bodo poskrbele Janja, Rosa, Lučka in Lucija #video
06. September 2025 (07:17)
Koper bo danes znova plezalna prestolnica Slovenije. Zvečer ob 20. uri bo v Plezalnem centru Plus Climbing Koper na Bonifiki na sporedu zadnje dejanje sezone svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. V ženskem finalu, kjer je na voljo osem mest, bomo imeli kar štiri slovenske predstavnice: Janjo Garnbret, Roso Rekar, Lučko Rakovec in Lucijo Tarkuš. (Siol)
Anja Osterman: ko nekateri trenutki v športu pomenijo veliko več kot uspeh #video Anja Osterman: ko nekateri trenutki v športu pomenijo veliko več kot uspeh #video
06. September 2025 (04:00)
"Vedno je vedel, kaj mora reči. Zdaj, ko ga ni več, ga ne morem več poklicati za nasvet. To me najbolj boli," se Anja Osterman, kajakašica na mirnih vodah, spominja pokojnega očeta, ki je umrl ravno med svetovnim prvenstvom v Milanu. Bilo je zelo hudo, a Anja je vedela, kaj bi si njen oče najbolj želel … V težkih trenutkih se ji je uspelo zbrati in na koncu je osvojila srebrno medaljo, ki jo je s solzami v očeh posvetila svojemu očetu. (Siol)
Olimpijski prvak Toby Roberts za Sportal: Ko sem zmagal, sem bil, povem kar po pravici, povsem šokiran Olimpijski prvak Toby Roberts za Sportal: Ko sem zmagal, sem bil, povem kar po pravici, povsem šokiran
"Po olimpijskih igrah sem doživljal precej težke trenutke. Komaj 19 let sem imel, ko sem že uresničil svoj največji cilj, in ko sem razmišljal, kaj bo moj naslednji korak, se nekako nisem znašel," je v intervjuju za Sportal priznal olimpijski prvak v športnem plezanju iz Pariza Toby Roberts, ki je svoje občutke junija iskreno strnil v objavi na družbenih omrežjih. Od takrat se je njegova rezultatska krivulja obrnila navzgor in tudi v Kopru, kjer bo danes plezal v finalu, mu odlično kaže. Pravi, da je plezanje zanj še vedno igra, čeprav je po eni strani tudi služba. "Ampak služba, ki jo naravnost obožujem," dodaja. (Siol)
Olimpijski prvak Toby Roberts za Sportal: Veliko ljudi ni razumelo, s čim se spopadam Olimpijski prvak Toby Roberts za Sportal: Veliko ljudi ni razumelo, s čim se spopadam
"Po olimpijskih igrah sem doživljal precej težke trenutke. Komaj 19 let sem imel, ko sem že uresničil svoj največji cilj, in ko sem razmišljal, kaj bo moj naslednji korak, se nekako nisem znašel," je v intervjuju za Sportal priznal olimpijski prvak v športnem plezanju iz Pariza Toby Roberts, ki je svoje občutke junija iskreno strnil v objavi na družbenih omrežjih. Od takrat se je njegova rezultatska krivulja obrnila navzgor in tudi v Kopru, kjer bo danes plezal v finalu, mu odlično kaže (2. po polfinalu). Pravi, da je plezanje zanj še vedno igra, čeprav je po eni strani tudi služba. "Ampak služba, ki jo naravnost obožujem," dodaja. (Siol)
Na današnji dan (6. september) Na današnji dan (6. september)
06. September 2025 (03:30)
 (Siol)
Matjaž Kek po dragoceni točki napovedal spremembe Matjaž Kek po dragoceni točki napovedal spremembe
06. September 2025 (02:00)
Pa se je začelo. Kvalifikacijski ciklus, ki prinaša razkošno nagrado, nastop na svetovnem prvenstvu, na katerem ni Slovenija nastopila vse od leta 2010, se je začel z zahtevnim izpitom. V Ljubljano je prišla Švedska, polna zvezdniških imen in visokih ambicij. Dvakrat je vodila, na koncu pa se je Slovenija le rešila. V 90. minuti je za dragoceno točko poskrbel rezervist Žan Vipotnik, selektor Matjaž Kek pa je izpostavil napake v prvem polčasu in bistveno boljšo predstavo v nadaljevanju. ''Če daš gol v zadnji minuti, moraš biti konec koncev zadovoljen,'' je poudaril Mariborčan, izpostavil karakter igralcev in napovedal, kako bo moral v ponedeljek, ko bo Slovenija gostovala v Baslu, v uradni enajsterici poseči po določenih spremembah. (Siol)
Ne le Janja Garnbret, kar štiri Slovenke v finale domače tekme Ne le Janja Garnbret, kar štiri Slovenke v finale domače tekme
05. September 2025 (22:50)
Slovenske športne plezalke v Kopru pišejo nove mejnike v svetovnem pokalu. Domača vrsta bo imela v sobotnem finalu tekme v težavnosti štiri finalistke. Finale si je pričakovano priborila olimpijska prvakinja Janja Garnbret. Od Slovenk pa so v finalu še Lučka Rakovec, Rosa Rekar in Lucija Tarkuš. (Siol)
Lovrić v 35. sekundi drugega polčasa in Vipotnik v 90. minuti za veliko točko Slovenije Lovrić v 35. sekundi drugega polčasa in Vipotnik v 90. minuti za veliko točko Slovenije
05. September 2025 (22:36)
Slovenska nogometna reprezentanca je kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2026 začela z domačim remijem proti Švedski, ki je dvakrat vodila. V 35. sekundi drugega polčasa je na 1:1 izenačil Sando Lovrić, v 90. minuti tekme pa je žogo mojstrsko priboril in podal Benjamin Šeško, za končni izid 2:2 pa je zadel Žan Vipotnik. V drugi tekmi skupine B je Švica s 4:0 premagala Kosovo. Najvišjo zmago večera je dosegla Italija, s 5:0 proti Estoniji. (Siol)