Novice (slovenščina) - Finance

Ši Džinping poziva, naj kitajski renminbi postane svetovna rezervna valuta
01. February 2026 (13:04)
FT: Izjave so bile sicer del govora, ki ga je Ši leta 2024 imel pred najvišjimi regionalnimi uradniki, a do tega tedna niso bile javno objavljene. Objava prihaja v času povečane negotovosti na svetovnih trgih. (Finance)
Zeleni koridorji, kjer se kalijo električni tovornjaki Zeleni koridorji, kjer se kalijo električni tovornjaki
01. February 2026 (13:00)
Renault Trucks, Daimler Truck, Volvo Trucks in Scania z električnimi koridorji dokazujejo, da je težki baterijski električni transport zrel tudi za dolge in kritične logistične tokove. (Finance)
Bitcoin pod mejo 80 tisoč dolarjev. Je to nova kriza zaupanja? Bitcoin pod mejo 80 tisoč dolarjev. Je to nova kriza zaupanja?
01. February 2026 (07:50)
Največja svetovna kriptovaluta je ob vikend trgovanju zdrsnila pod 76.000 dolarjev, kar pomeni približno 40-odstotni padec glede na vrh leta 2025, piše Bloomberg (Finance)
Volkovi z Wall Streeta: ne paničarite zaradi zlata, razpršite portfelj Volkovi z Wall Streeta: ne paničarite zaradi zlata, razpršite portfelj
01. February 2026 (03:00)
Sem že mislil, da me čaka miren vikend, a negotovost je res velika (Finance)
Vodik se počasi vrača kot gonilna sila trajnostnega težkega transporta Vodik se počasi vrača kot gonilna sila trajnostnega težkega transporta
31. January 2026 (14:31)
Mercedes‑benz nextgenH2 združuje vodikove gorivne celice, tekoči vodik in električne komponente za dolg doseg, hitro polnjenje in trajnostni težki transport. (Finance)
Delnica Krke že na 230 evrih! Vesel Colarič, vesel jaz Delnica Krke že na 230 evrih! Vesel Colarič, vesel jaz
31. January 2026 (10:00)
»Eno delnico bom kupil, bom dividende dobil.« (Finance)
Cena zlata se je zrušila, srebro izgubilo 30 odstotkov
31. January 2026 (07:59)
Rast na trgu plemenitih kovin se je nenadoma končala. Tako zlato kot srebro hitro izgubljata vrednost. Izgube dosegajo zgodovinske razsežnosti, komentira Handelsblatt (Finance)
Ocena: Koliko denarja je v praznih ljubljanskih stanovanjih Ocena: Koliko denarja je v praznih ljubljanskih stanovanjih
31. January 2026 (05:00)
Novi podatki o praznih stanovanjih, TOP februarske dražbe, poteze velikih nepremičninskih "rib" (Finance)
Krepitev dolarja potisnila delnice in plemenite kovine v padec
30. January 2026 (23:00)
Ameriške borze so petek končale v minusu. Dolar se je okrepil, medtem ko so cene zlata in srebra strmo padle. (Finance)
Pečečnik odstopil kot predsednik SBC, odstopil tudi upravni odbor
30. January 2026 (21:52)
Člani kluba SBC so zvečer dobili obvestilo, da predsednik Joc Pečečnik in upravni odbor odstopajo (Finance)