Novice (slovenščina) - Finance

Borza se je obarvala rdeče: tehnološki sektor povzročil padec ameriških trgov
03. February 2026 (22:48)
Pričakovanje novega rekorda na ameriških borzah je hitro zamenjal padec, večer pa se je zaključil v rdečem. (Finance)
Šef prosi za potrpljenje, jaz pa ga izgubljam: delnica Novo Nordiska  -13% Šef prosi za potrpljenje, jaz pa ga izgubljam: delnica Novo Nordiska -13%
03. February 2026 (21:05)
Danski farmacevt je porezal napoved za prodajo in ustavil val optimizma. (Finance)
Šef prosi za potrpljenje, jaz pa ga izgubljam: delnica Novo Nordiska -18% Šef prosi za potrpljenje, jaz pa ga izgubljam: delnica Novo Nordiska -18%
03. February 2026 (21:05)
Danski farmacevt je porezal napoved za prodajo in ustavil val optimizma. (Finance)
Ford e-tourneo custom – ima vse, dokler ne greste malo dlje Ford e-tourneo custom – ima vse, dokler ne greste malo dlje
03. February 2026 (20:33)
Udoben, dobro opremljen in cenovno še razumen električni kombi, ki pa ga omejitve baterije hitro postavijo na realna tla. (Finance)
Ford in Volkswagen odklepata baterijo za večji doseg Ford in Volkswagen odklepata baterijo za večji doseg
03. February 2026 (20:31)
Električni dostavnik e-transit custom in e-tourneo letos s 70 kilovatnimi urami uporabne energije v bateriji, dosegom do 370 kilometrov in novo možnostjo štirikolesnega pogona. (Finance)
Top službe: ECB, ACER, Incom, Delavska hranilnica, Dewesoft ... Top službe: ECB, ACER, Incom, Delavska hranilnica, Dewesoft ...
03. February 2026 (16:00)
Pregledali smo ponudbe na trgu dela za strokovni kader in izbrali najboljše. (Finance)
Brezplačno gretje? V Dewesoftu so razvili sistem ogrevanja na uskladiščeno toploto poletja Brezplačno gretje? V Dewesoftu so razvili sistem ogrevanja na uskladiščeno toploto poletja
03. February 2026 (14:00)
Ogrevanje z geosondami sicer ni nova tehnologija, so pa v Dewesoft Inspiretechu razvili povsem nov koncept, ga optimizirali in vključili lokalne dobavitelje opreme.  (Finance)
Reuters: OpenAI nezadovoljen s čipi Nvidie in morda išče alternativo Reuters: OpenAI nezadovoljen s čipi Nvidie in morda išče alternativo
03. February 2026 (13:25)
Ustvarjalec klepetalnika umetne inteligence ChatGPT OpenAI je nezadovoljen s čipi Nvidie, poročajo viri, navaja (Finance)
Direktorji o dvigu minimalne plače: načrti za leto 2026 so se sesuli Direktorji o dvigu minimalne plače: načrti za leto 2026 so se sesuli
03. February 2026 (13:00)
Po 16,4-odstotnem dvigu minimalne plače v podjetjih opozarjajo, da morajo znova določati proračune, cene in plačne modele, zaključene že jeseni. (Finance)
Kako razmišljati o denarju v letu 2026: delnice, obveznice, nepremičnine, kripto ... Kako razmišljati o denarju v letu 2026: delnice, obveznice, nepremičnine, kripto ...
03. February 2026 (11:45)
Brezplačni prenos e-knjige (Finance)